Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@22:54:24 GMT

فارس من| ۱۰۰۰متر زمین برای هر خانواده ایرانی!

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۵۰۸۴۵

فارس من| ۱۰۰۰متر زمین برای هر خانواده ایرانی!

گروه زندگی: الان دیگر داشتن خانه های ویلایی بی شباهت به رویایی دست نیافتنی نیست و نسل امروز چاره ای جز کودکی کردن در آپارتمان هایی که متراژ آن ها اغلب به بیش از ۸۰ متر نمی رسد، ندارند اما آیا راه گریزی از این شرایط وجود وجود دارد و می توان خانه های حیاط دار و حتی باغشهرها را جایگزین آپارتمان های نقلی کرد؟ این سوالی است که برخی ها برای آن پاسخ مثبت دارند و معتقدند که باتوجه به وسعت ایران و ظرفیت های موجود می توان این اتفاق بزرگ را رقم زد؛ هرچند که عملا کار ساده ای به نظر نمی رسد!

در همین راستا پوششی در فارس من  به ثبت رسیده مبنی بر پیشنهاد اختصاص ۱۰۰۰ متر زمین به ۲۰ میلیون خانواده ایرانی؛ در این پویش آمده:«ایران سرزمینی با وسعت ۱۸۷ میلیون هکتار است که از این میزان، یک میلیون هکتار به شهرها و روستاها، جاده ها، اماکن اداری و اجتماعی و ۱۴ میلیون هکتار نیز به زمین های دیمی و آبی اختصاص دارد؛ یعنی بیش از ۱۵۰ میلیون هکتار، منابع طبیعی است که اگر فقط ۲ میلیون هکتار از این منابع طبیعی آزاد شده و دراختیار حدود ۲۰ میلیون خانواده های ایرانی قرار گیرد، به هرخانواده ۱۰۰۰ متر زمین می رسد که می توانند به راحتی در آن زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»

شاید چنین اتفاقی در نگاه اول رویاگونه و غیرعملی به نظر برسد اما «کاظم فتح اللهی»؛ ثبت کننده این پویش که دکترای مدیریت آموزشی و 30 سال سابقه معلمی دارد، پیشنهاد خود را کاملا عملی و براساس کارهای تحقیقاتی دانسته و از فعالیت گروه های مختلفی برای تحقق این مطالبه خبر می دهد. او آپارتمان نشینی را سوغات غرب و برخلاف فرهنگ بومی و قدیمی مردم ایران می داند و برهمین اساس نیز روی طرح 1000 متر زمین برای ایرانی ها تحقیقاتی را انجام داده است. او در رابطه با پیشنهاد خود توضیح می دهد:« طبق بررسی های صورت گرفته و براساس آمارها، درحال حاضر کل مردم ایران با تمام تاسیسات شهری و روستایی و... در مساحتی به اندازه قزوین درحال زندگی هستند. 14 میلیون هکتار هم به زمین های کشاورزی اختصاص دارد و بقیه مساحت کشور که شامل حدود 170 میلیون هکتار می شود، خالی است که می توان فقط 2 میلیون آن را آزاد و بین همه خانواده های ایرانی تقسیم کرد. وقتی حرف از این 2 میلیون هکتار می زنیم، برخی ها ممکن است فکر کنند منظورمان زمین های کویری و غیر قابل سکونت است اما باید بگویم که اصلا اینطور نیست و جدا کردن 2 میلیون زمین مناسب و مسکونی از دل 170 میلیون هکتار، کار راحتی است.» فتح اللهی ادامه می دهد:«البته هدف صرفا ساخت خانه ویلایی در این زمین ها نیست بلکه مردم می توانند در این زمین ها تا حدی غذایی خود را هم تامین کنند و حتی به فروش برساند. درست مشابه کاری که دولت روسیه با اعطای زمین به مردمش انجام داده و ما هم پتانسیل این کار را در کشور خود داریم. به واقع تامین غذا یکی از مهم ترین مسائل دنیاست و ما نباید از آن غافل شویم. چه بساکه دیدیم در جنگ اخیر اوکراین، تامین موادغذایی تاچه حد دچار چالش شد و حتی امروزه فردی مثل بیل گیتس با تمرکز روی کشاورزی، به دنبال آن است تا نبض غذای بشر را در دست بگیرد.»   این فرد که با گروهی متخصص درحال مطالعه و برنامه ریزی طرح پیشنهادی خود است و می خواهد آن را به یک مطالبه ملی تبدیل کند، باید و نبایدهایی را هم برای اجرای این طرح عنوان کرده و می گوید:«ما می گوییم تقسیم زمین ها به مردم با یک سری شروط باید انجام شود. مثلا اینکه حق فروش به مردم داده نشود تا داستان مسکن مهر تکرار نشده و دلالان نتوانند برای سودجویی ورود کنند. همچنین این زمین ها به شرط سکونت و استفاده دراختیار مردم قرار گیرد و اگر کسی مثلا تا 5 سال، زمین خود را نساخت، زمین از او گرفته شده و به فرد دیگری واگذار شود.»     انتهای پیام/  

منبع: فارس

کلیدواژه: زمین رایگان باغشهر پویش فارس من زمین دولتی خانه ویلایی میلیون هکتار متر زمین زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار اززمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

وی، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده افزود: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، تصریح کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.

دیگر خبرها

  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • ۱۵۰۰ هکتار زمین در زنجان برای نهضت ملی مسکن تامین شد
  • یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در زنجان برای نهضت ملی مسکن تامین شد
  • تأمین هزار و ۵۰۰ هکتار زمین برای طرح‌های نهضت ملی مسکن در زنجان
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ